Τα Γιάννενα αρχίζουν να τιθασεύουν τον κορωνοϊό!

on .

KORONOIOS TEST 1

• Μια ανάσα πριν το νέο όριο των 3.000 έφτασε χθες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 2.917, ενώ άσχημοι είναι και οι άλλοι δείκτες, καθώς οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 187, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29 (!), φθάνοντας τους 702 από την αρχή της πανδημίας. Χθες καταγράφηκε ένας ακόμη νεκρός στην Ήπειρο. Πρόκειται για 75χρονο από την Παραμυθιά που για δύο εβδομάδες νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Η εικόνα στην Ήπειρο- όπως και χθες επεσήμανε ο «Π.Λ.» είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, η οποία έχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα, φαίνεται τα μέτρα που έχουν παρθεί να αποδίδουν καθώς χθες καταγράφηκαν εννέα (!) νέα κρούσματα, τα οποία δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης της κατάστασης. Εάν δεν υπάρξει κάποια νέα συρροή, η εξέλιξη – με τις εκτεταμένες ιχνηλατήσεις που γίνονται- εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη καλύτερη τις επόμενες ημέρες με την εφαρμογή και των πρόσθετων μέτρων που περιλαμβάνονται στο lockdown.
Με αφορμή θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στο Εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά να γίνει εκτεταμένη απολύμανση και τεστ σε όλους τους εργαζόμενους από τον ΕΟΔΥ.
Λίγα σε σχέση με άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας είναι και τα κρούσματα που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, που ωστόσο δεν παύουν να προβληματίζουν για την προέλευσή τους, αλλά και τη διασπορά που ενδέχεται να προκύψει στην κοινότητα από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ειδικότερα προβληματισμό προκαλούν τα οκτώ χθεσινά κρούσματα στην Άρτα, τα τέσσερα στη Θεσπρωτία και τα δύο στην Πρέβεζα. 
Κατά τα άλλα η Θεσσαλονίκη με 862 και η Αθήνα με 588 εξακολουθούν να κρατούν «τα σκήπτρα». Τα εισαγόμενα ήταν 32 και τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής:
- 168 Σέρρες
 - 162 Δράμα,
- 127 Λάρισα
- 97 Ημαθία,
- 67 Πέλλα
- 60 Πιερία,
- 47 Ροδόπη
-41 Έβρο
- 40 Ηράκλειο
- 39 Κιλκίς,
-37 Καβάλα
- 36 Λέσβο,
- 34 Μεσσηνία,
- Από 31 σε Μαγνησία, Ξάνθη, Χαλκιδική,
- 22 Τρίκαλα
- Από 21σε Κέρκυρα, Φλώρινα, Χανιά
-Από 19 σε Αιτωλοκαρνανία, Αχαΐα, Καστοριά,
-15 Φωκίδα,
- Από 14 σε Εύβοια,
-13 Κοζάνη,
- Από 11 σε Καρδίτσα, Κορινθία
- 9 Ρόδο,
- Από 8 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα,
- 6 Ρέθυμνο
- 4 Γρεβενά
- 3 Αρκαδία, Ζάκυνθο, Ηλεία,
- από 2 σε Λακωνία,
-Από 1 σε Αργολίδα, Κάρπαθο, Κω, Λήμνο, Πάρο, Σάμο.
106 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.