Ψυχολογική υποστήριξη σε όσους πιέζονται λόγω του κορωνοϊού!

on .

KORONAIOS PANEPISTHMIAKO NOSOKOMEIO

• Σε συνθήκες ιδιαίτερης πίεσης καλούνται να εργαστούν εκατοντάδες Γιαννιώτες εξαιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Πολύ δύσκολο είναι το έργο που καλούνται να παρέχουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υφίστανται και ψυχολογική επιβάρυνση, κάτι που ισχύει και για όσους πολίτες τίθενται σε καραντίνα.
Από αυτή τη σκοπιά, πολύ σημαντική είναι η πρωτοβουλία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων να οργανώσει μια υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής των εργαζομένων που βρίσκονται σε ιδιαίτερη πίεση, καθώς και των συμπολιτών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε καραντίνα.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία λαμβάνει σάρκα και οστά σε συνεργασία με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ), την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) και την TACT Hellas.
Πιο αναλυτικά, απευθύνεται στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δίνοντας προτεραιότητα σ’ εκείνους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του Covid. Η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid, καθώς και για τους εργαζόμενους του Π.Γ.Ν.Ι. που νοιώθουν την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης για την κρίση. Αυτονόητη είναι η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας υποστήριξης και για το προσωπικό άλλων Νοσοκομείων της ευρύτερης περιφέρειας που θα αναπτύξουν κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid. Για τη διασφάλιση του κλίματος εμπιστοσύνης και την απομάκρυνση κάθε ενδεχόμενου στιγματισμού, η υποστηρικτική παρέμβαση των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σχεδιάζεται να γίνεται κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες ψυχικής υγείας των άλλων δομών ψυχικής υγείας.
Παράλληλα, της υπηρεσίας μπορούν να επωφεληθούν άτομα της κοινότητας που έχουν τεθεί σε καραντίνα, γονείς και τα παιδιά που επίσης έχουν τεθεί σε καραντίνα ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.
***
Η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης είναι διαθέσιμη Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 09.00 - 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 6945521344 ή στέλνοντας μήνυμα στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Τα επείγοντα αιτήματα θα απαντώνται άμεσα.