Δύο αρνήθηκαν τον έλεγχο της Θηροφυλακής Ηπείρου

on .

thyrofylaki

• Δύο περιστατικά άρνησης ελέγχου και άρνησης παράδοσης του όπλου για κατάσχεση αντίστοιχα, κατέγραψε ως παραβάσεις τις τελευταίες ημέρες η Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. H πρώτη έλαβε χώρα στις Πηγές του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, στη θέση «Αϊ – Λιας» όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό φορτηγού, ο οποίος σταμάτησε, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και αποχώρησε από το σημείο. Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για άρνηση ελέγχου και σχηματίστηκε δικογραφία.
Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε επίσης στη θέση «Αι - Λιας» της Άνω Καλεντίνης όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά την περιπολία του έκανε έλεγχο σε φορτηγό και εντόπισε μεταξύ των θέσεων οδηγού – συνοδηγού, καραμπίνα εκτός θήκης και μία φυσιγγιοθήκη, με φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ο οδηγός του οχήματος και κάτοχος του όπλου αρνήθηκε να το παραδώσει και ακολουθήθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση τα προβλεπόμενα, με τον σχηματισμό δικογραφίας και την υποβολή μήνυσης.
Όπως επισημαίνει η Ε΄ ΚΟΗ σε ανακοίνωσή της, η άρνηση ελέγχου από υπαλλήλους που έχουν ανακριτικά καθήκοντα και αρμοδιότητες, όπως οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνιστά μία πολύ σοβαρή παράβαση και απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς οποιονδήποτε επιδεικνύει αντίστοιχη συμπεριφορά, ότι η προβλεπόμενη διαδικασία θα εφαρμοστεί κατά γράμμα.