ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σε Πολιτιστικό Χώρο μετατρέπεται το κτίριο ΕΙΝ

on .

lolos

• Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ι. Λώλο και τον εκπρόσωπο της Εταιρείας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ» Παναγιώτη Λυκογιώργο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επανάχρηση – Μετατροπή Κτιρίου ΕΙΝ σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας», η υλοποίηση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.350.000 ευρώ, εντάχθηκε αρχικά στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας Ανέγερσης ή/και Αποκατάστασης Δημοτικών Κτηρίων με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτηρίων» και στη συνέχεια για διαχειριστικούς λόγους μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει και τη στατική ενίσχυση του κτηρίου, πραγματοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Το κτήριο ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας), μετατρέπεται σε πολιτιστικό κύτταρο, που φιλοξενώντας εκθέσεις, ημερίδες, συνέδρια και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πρόκειται να ενδυναμώσει τη βιώσιμη πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».