ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σε Πολιτιστικό Χώρο μετατρέπεται το κτίριο ΕΙΝ

on .

lolos

• Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ι. Λώλο και τον εκπρόσωπο της Εταιρείας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ» Παναγιώτη Λυκογιώργο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επανάχρηση – Μετατροπή Κτιρίου ΕΙΝ σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας», η υλοποίηση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.350.000 ευρώ, εντάχθηκε αρχικά στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας Ανέγερσης ή/και Αποκατάστασης Δημοτικών Κτηρίων με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτηρίων» και στη συνέχεια για διαχειριστικούς λόγους μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει και τη στατική ενίσχυση του κτηρίου, πραγματοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Το κτήριο ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας), μετατρέπεται σε πολιτιστικό κύτταρο, που φιλοξενώντας εκθέσεις, ημερίδες, συνέδρια και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πρόκειται να ενδυναμώσει τη βιώσιμη πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

Web Baner Antigoni