Προεκλογική κοροϊδία ΣΥΡΙΖΑ και με το σχέδιο ΠΔ για τη λίμνη

on .

LIMNH GIANNINA NHSI

• Ένα ακόμη προεκλογικό «πυροτέχνημα» του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη Παμβώτιδα, το οποίο η τότε Κυβέρνηση είχε στείλει δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στους τοπικούς φορείς για διαβούλευση. Όμως όπως τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, η σχετική μελέτη είχε ανατεθεί μόλις λίγους μήνες πριν και ακόμη δεν βρίσκεται υπό εκπόνηση!
Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την τύχη των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών που είναι απαραίτητες για τη θεσμοθέτηση των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου «Narura 2000», με τον Υφυπουργό Ν. Ταγαρά να του απαντά μέσω κοινοποίησης εγγράφου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου, στο οποίο αναφέρει ότι «έχει αναθέσει από το Φεβρουάριο του 2019 και εκπονούνται για το σύνολο των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της χώρας, Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες και Σχέδια Διαχείρισης για αυτές, που θα καταλήξουν στην έκδοση και θεσμοθέτηση Προεδρικών Διαταγμάτων (ΠΔ) καθορισμού χρήσεων γης και δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές. Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου αναμένεται να είναι εντός του 2021».
Me βάση την απάντηση αυτή ο κ. Καλογιάννης τονίζει ότι «επιβεβαιώνεται ο εμπαιγμός των συμπολιτών μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία τον Ιούνιο 2019, δέκα ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, είχε αποστείλει στους τοπικούς φορείς σχέδιο ΠΔ της λίμνης Παμβώτιδας, δήθεν για διαβούλευση, ενώ η σχετική μελέτη είχε ανατεθεί μόλις λίγους πριν, βρίσκεται δε ακόμη και σήμερα υπό εκπόνηση»!
Και ο κ. Καλογιάννης συνεχίζει: «Δεδομένου ότι η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις προστατευόμενες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων (Μελέτη 11) θα ολοκληρωθεί το 2021 σύμφωνα με τον Υφυπουργό, και πρέπει να ακολουθήσουν: η έγκρισή της από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διαβούλευση με τους Φορείς, ενσωμάτωση παρατηρήσεων, σύνταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και υποβολή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση, εκτιμώ ότι για την έκδοση του ΠΔ προστασίας της Παμβώτιδας απαιτείται τουλάχιστον μία διετία. Έχω ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, στην κατεύθυνση να επιταχυνθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για τον περιβαλλοντικό, αλλά και τον χωροταξικό σχεδιασμό του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, και τους ευχαριστώ για την ανταπόκρισή τους».