«Μαύρο»… βλέπουν ακόμα 112 χωριά του Ν. Ιωαννίνων!

on .

THLEKONTROL THLEORASH

• Εν αναμονή επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια με το ανύπαρκτο τηλεοπτικό σήμα τελούν οι κάτοικοι περισσότερων από 100 χωριών του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Κι αυτή είναι μία κατάσταση που δυσχεραίνει τη ζωή τους, καθώς πρόκειται κυρίως για ορεινούς και απομακρυσμένους οικισμούς, όπου οι δυνατότητες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι μηδαμινές.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα ευθύνης του, προβάλλει ως η ύστατη ελπίδα για την αντιμετώπιση του θέματος έπειτα από αρκετές παλινωδίες. Γι’ αυτό και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με σχετική επιστολή του προσκόμισε λίστα με τους οικισμούς του Νομού που βλέπουν «μαύρο» στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Λίστα στον Υπουργό
Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 112 χωριά του Νομού Ιωαννίνων τα οποία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα τηλεοπτικής πρόσβασης, με τον κ. Αμυρά να επισημαίνει το ιδιαίτερο και έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο του Νομού και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα χωριά στην πλειονότητά τους ζητώντας από τον Υπουργό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ούτε ένας μόνιμος κάτοικος να μην εξαιρεθεί από την πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.
Πρόκειται για χωριά των Δήμων Δωδώνης, Ζαγορίου και Κόνιτσας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τηλεοπτικής πρόσβασης. Ο κατάλογος προέκυψε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κατόπιν συνεργασίας του βουλευτή με τους αντίστοιχους Δημάρχους Χρήστο Ντακαλέτση, Γιώργο Σουκουβέλο και Νικόλαο Εξάρχου.