Με κλεμμένα στοιχεία τραπεζικών καρτών φέσωνε διαδικτυακά τους κατόχους τους!

on .

DIADIKTYAKH APATH

• Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες όταν κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς μπορεί να πέσουν σε αετονύχηδες και να μην αφήσουν ευρώ στο λογαριασμό τους!
Πέντε τέτοιες υποθέσεις απάτης εξιχνίασε η Ασφάλεια Ιωαννίνων, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα, ο οποίος για διάστημα έξι μηνών έκανε διαδικτυακές αγορές, υποκλέπτοντας τα στοιχεία τραπεζικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπέκλεψε κατά τη διάρκεια εμπορικών συναλλαγών τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών πέντε πελατών.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία, πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου συναλλαγές - παραγγελίες προϊόντων συνολικής αξίας 4.232 ευρώ.
Κατασχέθηκε το ταξί
Ένα ταξιτζής (!) συνελήφθη χθες μετά τα μεσάνυχτα στο 34ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (στο ύψος του Καλπακίου), για διευκόλυνση μεταφοράς προς το εσωτερικό της χώρας τεσσάρων παράτυπων μεταναστών. Επιπρόσθετα, σε βάρος του, όπως και των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο ΤΑΞΙ που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο όπως διαπιστώθηκε προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι του χρηματικού ποσού των 350 ευρώ, τέσσερις αλλοδαπούς, που στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Εκτός από το ταξί κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 925 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.