Παγίδες για θηράματα ακόμη και κάτω από γεφύρια του Ζαγορίου!

on .

PAGIDA GIA ZOA

• Επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί μια ανέμελη βόλτα στην πανέμορφη φύση, εάν οι περιπατητές πέσουν πάνω σε παράνομες παγίδες που κάποιοι επιτήδειοι τοποθετούν για να πιάσουν θηράματα.
Την περιπέτειά του περιγράφει στον «Π.Λ.» ο γνωστός συμπολίτης μας κ. Στέφανος Χρηστογούλας, όταν ο ίδιος το περασμένο Σάββατο «μπλέχθηκε» σε μια τέτοια παγίδα, κατά την διάρκεια πεζοπορίας του στο Ζαγόρι.
Στην επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο κ. Χρήστογούλας γράφει χαρακτηριστικά:
«Στο Ζαγόρι υπάρχουν αμέτρητες διαδρομές πεζοπορικές. Μια από αυτές είναι η διαδρομή από το Δίκορφο έως τους Κήπους και τούμπαλιν.
Το ρέμα της Ντόβρης είναι χώρος απαράμιλλης ομορφιάς και πολύ γνωστός πεζοπορικός & αθλητικός προορισμός αλλά και αξιόλογος κυνηγότοπος.
Όποιος/α αποφασίσει να πεζοπορήσει την διαδρομή θα διαπιστώσει πάμπολλες κρυμμένες ομορφιές μέσα στα βαθύσκιωτα περάσματα, πολλές πηγές, μικρούς καταρράκτες, μια αξιόλογη χλωρίδα ίσως και πανίδα (αν κάποιος/α είναι τυχερός/ή). Θα δει και θα περπατήσει σε μονότοξα γεφύρια, τρία (3) τον αριθμό.
Στο μεσαίο όμως γεφύρι της διαδρομής, κρυβόταν μια παγίδα μέχρι σήμερα (1/11). Μια θηλιά από συρματόσκοινο ίσως παρατημένη ίσως πρόσφατη, που τυχαία μπλέχτηκε στα ρούχα μου σαν ξάπλωσα αποσταμένος & τραυματισμένος στα πρανή του μεσαίου γεφυριού. Απόρησα τι είναι αυτό που αγκύλωσε το παντελόνι μου και σηκώθηκα διαπιστώνοντας την παγίδα.
Απορώ βέβαια πως δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα μιας και από το σημείο αυτό περνούν πολλοί αθλητές ορεινού τρεξίματος. Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου κάτι για να μπορέσω να κόψω το συρματόσκοινο, αλλά άφησα σημάδι για να προσέχουν οι άλλοι. Αν πρέπει να μεριμνήσει κάποια υπηρεσία, ας πράξει τα δέοντα. Ειδάλλως περιμένετε πότε θα ευκαιρήσω να πάω να την κόψω εγώ!».