Διδακτικό προσωπικό για τα ΑΕΙ ζητούν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

on .

kinal

• Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με την ανάγκη κάλυψης θέσεων του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κατέθεσε οι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και ο Άρτας Χρ. Γκόκας.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τα πανεπιστήμια από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς ο αριθμός των εισακτέων είναι σταθερός, ενώ το διδακτικό προσωπικό μειώνεται, χωρίς να αναπληρώνεται.
Επίσης τονίζουν ότι παρά τις επανειλημμένες επιστολές των Πρυτάνεων, ακόμα και προς τον Πρωθυπουργό, το ζήτημα παραμένει ανεπίλυτο. Παρόλο που τα Ελληνικά Πανεπιστήμια κατά την έναρξη της πανδημίας, παραμερίζοντας όλα τα προβλήματά τους, είτε έλλειψης θέσεων ΔΕΠ είτε οικονομικά, ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον μηχανισμό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η Πολιτεία συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών, καθώς η σχέση του αριθμού φοιτητών προς τον αριθμό των καθηγητών είναι δυσμενέστερη σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.
Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν απαντήσεις για τον αριθμό των θέσεων ΔΕΠ που κενώθηκαν από το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 μέχρι το 2019-20, για τις πιστώσεις που διατέθηκαν για θέσεις ΔΕΠ και πόσες θέσεις προκηρύχθηκαν. Παράλληλα ρωτούν αν το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει το Ν. 4610/2019 για την αναπλήρωση θέσεων ΔΕΠ και με πόσες νέες θέσεις έχει πρόθεση να ενισχύσει τα Πανεπιστήμια.