Καταδίκη και από το Πανεπ. Ιωαννίνων της επίθεσης στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και τον προπηλακισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και για τη λεηλασία του γραφείου του, εκφράζει με ψήφισμά του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπ. Ιωαννίνων.
Παράλληλα καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επιχειρούμενη καταρράκωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας με την επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου Καθηγητή Δ. Μπουραντώνη και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του». Και προσθέτει: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε τέτοιες αντιδημοκρατικές τακτικές, που γίνονται μάλιστα ιδιαίτερα ειδεχθείς όταν συνοδεύονται από δήθεν πολιτικά επιχειρήματα για να αποκρύψουν τον χουλιγκανισμό και την ομοιότητα των επίδοξων «τιμωρών» με πρακτικές του υποκόσμου και του παρακράτους.
»Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και σεβασμού των διαφορετικών απόψεων. Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να είναι σε εγρήγορση και συνεπής στην προσπάθεια εξάλειψης αυτών των φαινομένων που πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία στους ακαδημαϊκούς χώρους».