Έβγαλαν όπλα στην Πρέβεζα και τρεις κατέληξαν στο νοσοκομείο

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIKOS

• Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που βγήκαν όπλα και μαχαίρια, επενέβη τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ., προχωρώντας μάλιστα σε συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Στην Πρέβεζα τρία άτομα κατέληξαν στο Νοσοκομείο, μετά από συμπλοκή για οικονομικές διαφορές.
Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 31χρονος και ένας 33χρονοςμετέβησαν σε επαγγελματικό χώρο ενός 38χρονου που βρίσκεται σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου συνεπλάκησαν μαζί του, λόγω οικονομικών διαφορών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 38χρονου.
Κατά την αποχώρησή τους από το σημείο του επεισοδίου και ενώ είχαν επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγητικό όπλο τραυματίζοντάς τους.
Και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου στην συνέχεια ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αναζητήθηκε και συνελήφθη ένας 40χρονος, ιδιοκτήτης του κυνηγητικού όπλου που χρησιμοποίησε ο 38χρονος.
Από το σημείο του επεισοδίου κατασχέθηκαν το όπλο, δύο κάλυκες και οκτώ 8 φυσίγγια.

Πυροβολισμοί στα Γιάννενα
Σε άλλη περίπτωση στα Γιάννενα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία δύο γυναικών ότι ένας εκ των συλληφθέντων, μεταμεσονύκτιες ώρες, πυροβόλησε με όπλο στοχεύοντας σπίτι στο οποίο διαμένουν σε περιοχή των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.
Κατά την αυτοψία του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βολίδα και θραύσμα βολίδας φυσιγγίου πυροβόλου όπλου.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο παραπάνω κατηγορούμενος, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε επαγγελματικό χώρο όπου απασχολείται, ιδιοκτησίας του άλλου κατηγορούμενου, ο οποίος και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ημιαυτόματο πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, 6 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, 3 μαχαίρια διαφόρων τύπων, μπαλτάς και τσεκούρι.

Επιτέθηκαν με σιδερολοστούς
Δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης ενός ζευγαριού σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι σε αγρόκτημα σε χωριό της Άρτας, επιτέθηκαν, μετά από επεισόδιο, σε ζευγάρι ημεδαπών, τραυματίζοντάς τους με σιδερολοστούς.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ παρέμειναν νοσηλευόμενοι.