Ψηφιακή θυρίδα ΚΕΠ αποκτά από αύριο ο κάθε πολίτης

on .

KEP YPOLOGISTHS

• Τη δική του ψηφιακή θυρίδα ΚΕΠ θα μπορεί να αποκτήσει ο κάθε πολίτης από αύριο Τρίτη, στην οποία θα μπαίνει και θα λαμβάνει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει.
Πρόκειται στην ουσία για ένα «ψηφιακό γραμματοκιβώτιο» μέσα από το οποίο θα γίνεται η επικοινωνία του πολίτη με το ΚΕΠ.
Έτσι, από αύριο οι θυρίδες θα αρχίσουν με την υποδοχή των ακόλουθων αιτημάτων:
1. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γέννησης,
2. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γάμου,
3. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης θανάτου,
4. Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, οι αιτήσεις θα αφορούν ληξιαρχικά γεγονότα πριν από το 2013, που δεν διατίθενται ηλεκτρονικά ή γεγονότα μετά το 2013, για τα οποία οι πολίτες δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα αποσπάσματα, ενώ πρόκειται να προστεθεί και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και υπάρχει σχεδιασμός από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και για περισσότερα πιστοποιητικά.

Μέσω gov.gr η διαδικασία
Η διαδικασία είναι απλή και θα γίνεται μέσω του gov.gr. Ο πολίτης που θα αιτείται κάποιο πιστοποιητικό θα έχει την δυνατότητα να πατήσει στην επιλογή «Θυρίδες», όπου εκεί θα βρίσκει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει και χρειάζεται.
Η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΚΕΠ διαθέτουν την εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» μέσω της οποίας θα μπαίνουν, χρησιμοποιώντας τον νέο τρόπο αυθεντικοποίησης που υλοποίησε η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης).