Σεισμός 6,7 ρίχτερ «σάρωσε» Σάμο και τουρκικά παράλια

on .

SEISMOS SAMOS 30 10 20

• Δύο νεκρά παιδιά, καθώς και τεράστιες ζημιές, άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» χθες το μεσημέρι το νησί της Σάμου και έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα και επίκεντρο βόρεια της Σάμου έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο νησί, ενώ απέναντι στα τουρκικά παράλια και ειδικά στη Σμύρνη η κατάσταση λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας, καθώς δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» τη Σάμο και τα τρία κύματα τσουνάμι που έπληξαν τις παραλιακές περιοχές του νησιού, οι κάτοικοι της Σάμου ζουν τώρα με τον φόβο των μετασεισμών.
Oι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι η περιοχή της Σάμου θα βρίσκεται στον «χορό» των Ρίχτερ για αρκετές μέρες, με πολλούς και πιθανώς επικίνδυνους μετασεισμούς να χτυπούν το νησί, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα κτίρια – ακόμα και αυτά που δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ο θάνατος των δύο μαθητών που επιστρέφοντας από το σχολείο, καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση και μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο.