Σε τέσσερις πυλώνες βασίζεται το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δ. Ιωαννιτών

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Κατά πλειοψηφία ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2020-2023, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 425,397,126.65 ευρώ.
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα και δράσεις όπως και τις χρηματοδοτικές πηγές για την υλοποίησή τους.
Τον τρόπο σύνταξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ανέλυσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κωνσταντίνος Σούλης, ενώ την πολιτική εξειδίκευση έκανε η αντιδήμαρχος προγραμματισμού Νατάσα Τύρου- Ούζα.
Όπως ανέφερε η κ. Τύρου- Ούζα η προσέγγιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 σχετίζεται με την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Ιωαννιτών και αποτυπώνονται σε 4 πυλώνες:
I.Καθημερινότητα: το μεγαλύτερο φάσμα των δράσεων αφορούν στη βελτίωση των υποδομών της πόλης, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών και φορέων σχετικά με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους.
II.Κοινωνική προστασία: μεγάλη σημασία δίνεται σε δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική μέριμνα του Δήμου, με την προστασία και την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
III.Εξωστρέφεια και πολιτισμός: ενισχύονται οι δράσεις που προωθούν την προβολή της πόλης των Ιωαννίνων σαν ένα τουριστικό brand name, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη στήριξη εκδηλώσεων σε όλο το φάσμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
IV.Ψηφιακή διακυβέρνηση: σημαντικός πυλώνας δράσεων είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του δήμου που στοχεύει τόσο στην ενίσχυση των εσωτερικών διαδικασιών, όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών.

Web Baner Antigoni