Παράσταση διαμαρτυρίας από τις σχολικές καθαρίστριες στο Δ. Ιωαννιτών

on .

katharistries

• Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ιωαννιτών πραγματοποίησαν την Τρίτη σχολικές καθαρίστριες απαιτώντας μαζικές προσλήψεις, μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου, ατομικά μέσα προστασίας, περιοδικά τεστ στα σχολεία κ.α.
Την κινητοποίηση στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης, Χριστίνα Τουλκιαρίδου και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων με επικεφαλής την πρόεδρο του σωματείου, Τίνα Ζέκα. Επίσης παρευρέθηκε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Όλυ Τσουμάνη.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών πραγματοποίησε συνάντηση έξω από το Δημαρχείο με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιάννη Αϊβατίδη.
Η επιτροπή αγώνα ανάδειξε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν ενάμιση μήνα μετά το ξεκίνημα των σχολείων και τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι σχολικές καθαρίστριες από το Μάιο μήνα προς τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, έτσι ώστε μπροστά στο δεύτερο κύμα πανδημίας τα σχολεία των Ιωαννίνων να ήταν πανέτοιμα να στηρίξουν την υγεία των καθαριστριών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
«Σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών για 138 σχολικές μονάδες με 18.300 μαθητές και σχεδόν 2000 εκπαιδευτικούς δεν αντιστοιχούν ούτε μία καθαρίστρια ανά σχολική μονάδα..», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή της η Δήμητρα Ηλία, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα.