Τους δωρητές του τίμησε χθες ο Δήμος Πρέβεζας

on .

georgakos 

• Τη μνήμη των δωρητών του, οι οποίοι με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και την τοπική κοινωνία έκαναν πράξη την αλληλεγγύη και την αγάπη τίμησε χθες το πρωί ο Δήμος Πρέβεζας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης μίλησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι δωρητές του τόπου μας που σήμερα τιμούμε, έφτασαν και κατέκτησαν την ολοκλήρωση αυτή και απελευθερωμένοι από τα βαρίδια εγωισμών και παθών προσέφεραν στην τοπική κοινωνία, στον τόπο τους και στον συντοπίτη τους ότι είχαν αποκτήσει μέσα από τη δική τους εργασία, κόπο και προσωπική πορεία μέσα στη ζωή.
Η δωρεά δεν αποτελεί, όταν είναι αγνή και ευγενής, μια πράξη στιγμής, αλλά ένα διαρκές αποτύπωμα ψυχικής ανάτασης και κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον ίδιο τον τόπο. Επίσης ο δωρητής δεν αποσκοπεί στη στιγμή, αν και πολλές φορές οι δωρητές έσωσαν τις δύσκολες ανάγκες της στιγμής, αλλά αποσκοπεί στο να δώσει τη σκυτάλη του καλού παραδείγματος και της αρετής της προσφοράς για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου στις επόμενες γενεές».
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα και το ρόλο στην αντιμετώπιση της κατάστασης που μας έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού, της κάθε δωρεάς και προσφοράς.