Οι ξενοδόχοι Ιωαννίνων προσπαθούν να επαναφέρουν τις τουριστικές ροές

on .

KSENODOXOI TOYRISTIKOI PRAKTORES 16 10 20

• Μπορεί η περιοχή μας να διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων συνεχίζει την προετοιμασία του εδάφους, για προσέλκυση επισκεπτών όταν περάσουν οι δύσκολες μέρες.
Πριν λίγες μέρες ομάδα Ελλήνων Tour Operators πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γιάννενα και την παραμεθόρια περιοχή, με σκοπό την εξοικείωσή τους με τον χώρο και την ένταξή του στα τουριστικά τους πακέτα για το 2021.
Η επίσκεψη οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και εντάχθηκε στην πρωτοβουλία THEMA που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Ελλάδας - Αλβανίας.
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων διέμειναν για ένα τετραήμερο στην περιοχή μας και περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου - Αώου. Κατά την παραμονή τους είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ντόπιους τεχνίτες, να περιδιαβούν το ορεινό ηπειρωτικό φυσικό περιβάλλον, να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, να μιλήσουν με τους κατοίκους των χωριών για τις τοπικές παραδόσεις και να νιώσουν την ηπειρωτική φιλοξενία, αξιολογώντας έτσι τις εμπειρίες που και οι ίδιοι μπορούν να υποσχεθούν στους πελάτες τους.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Σε μία περίοδο που κατακλύζει όλο τον κόσμο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, η Ξενοδόχοι της περιοχής μας γνωρίζουν ότι μόνο με συντονισμένες προσπάθειες και με ένα αισιόδοξο βλέμμα στο μέλλον μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και, κυρίως, να ετοιμαστούμε για την μετά τον κορωνοϊό εποχή. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ως υπόδειγμα διαχείρισης της κρίσης, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει τις τουριστικές ροές προς την περιοχή μας…».
Η επίσκεψη των εκπροσώπων των μεγάλων Ελλήνων tour operators είναι άλλος ένα κρίκος σε αυτή την αλυσίδα δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα συνεχιστούν και στο προσεχές μέλλον.