Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΣ με Ερυθρό Σταυρό

on .

THEODORIKAKOS AYGERINOS

• Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιο Αυγερινό.
Το μνημόνιο συνεργασίας, αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση του προσωπικού του δημοσίου τομέα στην παροχή πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η εκπαίδευση θα ξεκινήσει, άμεσα, από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποσκοπεί αφενός στην υγειονομική/ιατρική κάλυψη και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις, όπως εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικά γεγονότα κ.λπ. σε πανελλαδικό επίπεδο και αφετέρου στη βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και στην ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων προσώπων.
Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου, δήλωσε ότι «Η συνεργασία του Ε.Ε.Σ με το υπουργείο Εσωτερικών βασίζεται σε κοινές αντιλήψεις αρχών και θέσεων σε θέματα ανθρωπισμού, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης».