Να παρέμβουν οι Περιφερειάρχες στο ΣτΕ ζητούν οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων

on .

PROBATA BOSKOS
• Μετά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων έστειλε επιστολή και στους άλλους Περιφερειάρχες της χώρας από τους οποίους ζητά να παρέμβουν δυναμικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας «για να διασωθεί η περιουσία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που δημεύτηκε εξαιτίας της διαστρέβλωσης της έννοιας του δάσους και των δασικών εκτάσεων.
Η συζήτηση στο ΣτΕ αφορά προσφυγή που κατέθεσαν κατά της Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Ελλάδος, το ΓΕΩΤΕΕ και οκτώ περιβαλλοντικές οργανώσεις. Την πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία επίσης είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Καχριμάνη ζητώντας την παρέμβασή του στο ΣτΕ.
Η απόφαση του κ. Χατζηδάκη αφορά τη διαδικασία της αυτεπάγγελτη αναμόρφωσης και κατάρτισης των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του ν. 4685/2020 (Α’ 92)» (Β’ 2773.
Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων, πρόκειται για  τον νόμο βάσει του οποίου καθορίζονται οι νέες διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις στους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε να μην χαρακτηρίζονται ως Δασικές, εκτάσεις οι οποίες το Κράτος έχει παραχωρήσει στους πολίτες για διαφορετική χρήση. Όπως επίσης  και όσες  άλλες εκτάσεις, τις οποίες, το κράτος με διάφορους τρόπους έχει επίσης αναγνωρίσει ως μη δασικές.  «Γεγονός με το οποίο καταργείται η Δήμευση των περιουσιών μας, η οποία έχει επέλθει, επειδή οι Δασικές Υπηρεσίες τις χαρακτηρίζουν δασικές» τονίζει ο Σύλλογος!  
  Οι δύο  φορείς δια των επιστολών τους, επικαλούνται την ανάγκη να υπάρξει πλήθος αντίστοιχων παρεμβάσεων από τους Περιφερειάρχες, έτσι ώστε οι Δικαστές να αντιληφθούν,  ότι το ζήτημα αφορά την τεράστια κατηγορία των Κτηνοτρόφων της Ελλάδας και πολλών ακόμη πολιτών.  
Επικαλούνται επίσης την αναγκαιότητα,  να αντιληφθεί  το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τους σκοπούς αυτών των αιτήσεων ακυρώσεων και το έωλο των επιχειρημάτων τους αλλά και τη θλιβερή πραγματικότητα   στην οποία έχει οδηγηθεί η Χώρα, από τις υπερβολές των Δασολόγων-Δασαρχών, που έχουν με τις ενέργειες τους χαρακτηρίσει το 73% της Ελλάδας Δάσος, δημεύοντας τις περιουσίες μας, αλλά καταστρέφοντας ταυτόχρονα  και την Εθνική Οικονομία. Τη στιγμή, που η Ε.Ε., προέβη στην καταμέτρηση της δασοκάλυψης σε όλα τα κράτη της,  προσδιορίοζοντας τη δασοκάλυψη στην Ελλάδα στο 51% και την κάλυψη της από βοσκότοπους σε 18%! 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων κ. Δημήτριος Κοτσώνης, ζητάει από τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Αρχών να τολμήσουν να προβούν  στις ενέργειες που  χρειάζονται για να αποδεσμευτούν από τον Δασικό Νόμο η Βοσκότοποι και να καταργηθεί η δήμευση της περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. 
 
Web Baner Antigoni