Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική

on .

mnimeio

• Σοκ προκάλεσε η βεβήλωση από αγνώστους του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Λορέντζο Μαβίλη, στη Βασιλική.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε για το συμβάν το Σάββατο και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του θα κινήσει άμεσα την διαδικασία για την αποκατάσταση, ενώ έχει γνωστοποιήσει το περιστατικό στην αστυνομία.
Πρόκειται – τονίζει - για ενέργεια που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και κυρίως προσβάλλει την μνήμη του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση της πόλης.

«Σήκωσε» 5.000 ευρώ με κλεμμένες κάρτες!

• Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υποθέσεις διάρρηξης αυτοκινήτων και πραγματοποίησης ανάληψης χρηματικών ποσών με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες. Για τα περιστατικά αυτά ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Ιούλιο σε παραλιακή περιοχή της Θεσπρωτίας, ο κατηγορούμενος διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο, από όπου αφαίρεσε 250 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως, με τη χρήση των κλεμμένων καρτών προέβη στην ανάληψη του συνολικού χρηματικού ποσού των 4.960 ευρώ από τρεις διαφορετικές Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) από περιοχές της Ηγουμενίτσας και των Ιωαννίνων.
Επίσης, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται επιπλέον και σε διάρρηξη αυτοκινήτου που έγινε σε παραλιακή περιοχή της Αχαΐας από όπου αφαιρέθηκαν φορητός υπολογιστής και προσωπικά έγγραφα.

 Έκλεψαν οι ανήλικοι συνελήφθη ο κηδεμόνας...

• Συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Ειδικότερα, στην πόλη της Άρτας, δύο ανήλικοι αφαίρεσαν από ηλικιωμένο χρηματικό ποσό 270 ευρώ.
Αμέσως μετά τα παιδιά εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην κατοχή τους βρέθηκε τα χρήματα και δόθηκαν στον ηλικιωμένο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη και η γυναίκα η οποία έχει την υποχρέωση της εποπτείας των δυο ανηλίκων.

 Πωλούσαν παράνομα υαλοκαθαριστήρες!

• Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προέβαιναν στην άσκηση υπαίθριου εμπορίου, στερούμενοι σχετικής άδειας από την αρμόδια αρχή. Κατασχέθηκαν συνολικά 206 είδη παρεμπορίου (υαλοκαθαριστήρες).

 Ταξίδευε χωρίς έγγραφα…

• Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από το λιμένα εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός, δεν κατείχε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Web Baner Antigoni