Από πού θα βρεθούν τα χιλιάδες ευρώ για αποκατάσταση του ΓΕΛ Ελεούσας;

on .

ELEOYSA GEL KATALHPSH

 Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος δέχθηκε «βολές» από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ότι δήθεν… απείλησε τον διευθυντή και τους καθηγητές του ΓΕΛ Ελεούσας με στόχο να περιφρουρήσουν το σχολείο όσο καιρό ήταν υπό κατάληψη.
Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία τόνισε πως ρόλος των καθηγητών δεν είναι να παίζουν τον χωροφύλακα, ο Δήμος Ζίτσας έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΓΕΛ Ελεούσας τελούσε ήδη υπό κατάληψη, προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας, καθώς και το Δ/ντη και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, από την οποία δεν προκύπτει κανενός είδους απειλή για κανέναν, ούτε κάποιου είδους επέμβαση του Δημάρχου στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, όπως ισχυρίστηκε η ΕΛΜΕ.
Η επιστολή Πλιάκου
Η επιστολή του Μιχάλη Πλιάκου για το ΓΕΛ Ελεούσας έχει ως εξής: «Τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο των καταλήψεων σχολικών μονάδων έχει ενταθεί. Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στη λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, έχει προστεθεί και το Γενικό Λύκειο Ελεούσας.
Είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών για διαμαρτυρία ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις μορφές κινητοποιήσεων που επιλέγουν. Πέραν όμως αυτού με το παρόν, σας εφιστούμε την προσοχή που πρέπει να δείξετε, σύμφωνα με τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας.
Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων διαταράσσουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των παραπάνω».
Καταλήγοντας, ο Δήμος Ζίτσας ξεκαθαρίζει στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πως «ουδεμία πρόθεση είχαμε να επέμβουμε στο έργο των διδασκάλων των παιδιών μας, κάθε άλλο μάλιστα».
Δοθείσης όμως της ευκαιρίας της ζητάει να του υποδείξει από πού θα πάρει τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο, οι οποίες προκλήθηκαν στη διάρκεια της κατάληψης .
«Εμείς, στην εξάχρονη θητεία μας στο Δήμο αποδείξαμε έμπρακτα, κάτι που και οι Δ/ντες και εκπαιδευτικοί το έχουν δημόσια παραδεχτεί, πως δεν είμαστε φειδωλοί στη διάθεση χρημάτων, προκειμένου τα σχολικά μας κτίρια να αποτελούν «κόσμημα» για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων», επισημαίνει με νόημα.

Web Baner Antigoni