Ένα νέο και φιλόξενο «σπίτι» για ΑμεΑ στη Νεοκαισάρεια!

on .

ELEPAP STEGES AMEA 7 10 20

• Πρότυπη δομή για ολόκληρη τη χώρα είναι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, οι οποίες είναι πλέον σε λειτουργία έχοντας ήδη υποδεχθεί τους πρώτους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Σ’ αυτούς παρέχονται, από εξειδικευμένο προσωπικό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, εξασφαλίζοντας έτσι μία καλύτερη ποιότητα ζωής στα ίδια τα ΑμεΑ και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους που αδυνατούν να τα φροντίσουν.
«Σπίτι» για ΑμεΑ
Την ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες που έγινε στα τέλη Ιουλίου έκανε χθες η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελπίδα Ζωής», υπεύθυνη για τη διαχείρισή τους. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, η δομή μέχρι σήμερα έχει υποδεχτεί στο νέο τους σπίτι 10 ΑμεΑ, τα οποία υποστηρίζονται από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό 20 ατόμων.
Οι ΣΥΔ βρίσκονται στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων δίπλα στην ΕΛΕΠΑΠ, εντός αυτόνομου χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή υποστήριξης δραστηριοτήτων, αίθουσα φυσικοθεραπειών και επτά σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες Στέγες διαμονής τεσσάρων ατόμων στην κάθε μία, διαμορφώνοντας έτσι τη μέγιστη δυναμικότητα των ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής» στα 28 άτομα.

Ένα όραμα ετών
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Στέγες «Ελπίδα Ζωής» αποτελούν την έμπρακτη υλοποίηση του οράματος μιας ομάδας ατόμων, επιστημόνων και επαγγελματιών στον τομέα της διαχείρισης των Ατόμων με Αναπηρία και κυρίως της κ. Νατάσας Μπέγκα, επί σειράς ετών Προέδρου και ψυχής της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και Προέδρου της δομής. Οραματίστηκαν την κατασκευή και λειτουργία μιας δομής πλήρους υποστήριξης ποιοτικής διαβίωσης ΑμεΑ και αυτό έγινε τελικά πραγματικότητα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΣΥΔ μέσω της Αναπτυξιακής Ηπείρου.
***
Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εντάσσονται άτομα άνω των 18 ετών με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, επίκτητη ή εκ γενετής. Για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και τη διαδικασία ένταξης στις ΣΥΔ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 26510-91658 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. H διαδικασία ένταξης και αναλυτικές πληροφορίες για τις ΣΥΔ «Ελπίδα Ζωής» υπάρχουν επίσης στην ιστοσελίδα τους: syd-elpidazois.gr και στη σελίδα στο facebook: ElpidaZoisSYD.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ