Ενημέρωση για τα μέτρα σε πρόσφυγες-μετανάστες, Ρομά

on .

KATSIKAS PROSFYGES ASTYNOMIA 1 6 10 20

• Οι πρόσφυγες – μετανάστες και οι Ρομά, είναι δύο κατηγορίες πληθυσμού στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίες απασχολούν τις τοπικές αρχές, καθώς λόγω του τρόπου διαβίωσής τους μπορούν να μετατραπούν σε «κυλιόμενη βόμβα» για διασπορά του κορωνοϊού.
Ήδη υπάρχει και το προηγούμενο με το δομή της Παιδόπολης Αγίας Ελένης, που χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθεί η κατάσταση και να μην υπάρξει ευρύτερη διασπορά του ιού, ενώ παράλληλα διαπιστώνεται ότι αρκετοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες δεν τηρούσαν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα τα μέτρα που ίσχυαν για όλους τους κατοίκους της χώρας και της περιοχής μας.
Η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τη δομή του Κατσικά, την οποία επισκέφθηκαν χθες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών μαζί με Αστυνομικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Κατσικά, καθώς και στις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων.
Η δεύτερη πληθυσμιακή ομάδα, που επίσης αποτελεί ευάλωτη ομάδα ως προς τη μόλυνση και τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι Ρομά, οι οποίοι είναι ακόμη πιο δύσκολο να ελεγχθούν καθώς κινούνται από περιοχή σε περιοχή και δεν τηρούν πάντα τα μέτρα που αποφασίζονται. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ξεκίνησαν επίσης να ενημερώνουν όσους έχουν μόνιμη κατοικία, κάνοντας την αρχή από τη Δ.Κ. Περάματος, μοιράζοντας παράλληλα και μάσκες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου η ενημέρωση και η διανομή ατομικών μέτρων προστασίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.