Ημερίδα και εργαστήριο για την πολιτισμική κληρονομιά

on .

METSOBO

• Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η προστασία πολιτισμικών και φυσικών πόρων ως προαπαιτούμενο για τουριστική ανάπτυξη» διοργανώνει ο Δήμος Μετσόβου στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «Greece and Albania Joint Initiatives for Cultural Preservation Through Innovative Actions» – με ακρωνύμιο «CULTURAL LANDS».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Χατζηγεωργίου» Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μετσόβου, την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, ατόμων αλλά και τοπικών φορέων των Δήμων Μετσόβου και Ζίτσας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης καθώς θα παρουσιαστούν μέθοδοι και πρακτικές που στοχεύουν στην αποτελεσματική τουριστική ανάπτυξη και προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς με εμπειρία στον τομέα και θα καλυφθούν θέματα που αφορούν την «ψηφιακή επικοινωνία στον τουριστικό κλάδο». Επιπλέον θα παρουσιαστεί αποτελεσματικές πρακτικές διατήρησης και αξιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη από αρμόδιο του Δήμου Ζίτσας.

Και σεμινάριο
Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου ο Δήμος Μετσόβου διοργανώνει κι ένα θεματικό εργαστήριο όπου εκπρόσωποι των εταίρων του έργου CULTURAL LANDS θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την τεχνογνωσία τους ως προς την έξυπνη διαφύλαξη και μεθόδους διαχείρισης πολιτισμικής κληρονομιάς με απώτερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Χατζηγεωργίου» Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μετσόβου, στις 10:30 π.μ. και αναμένεται να συμμετέχουν μέλη των τριών εταίρων – Δήμος Ζίτσας, Δήμος Μετσόβου και Ινστιτούτο Περιφέρειας Αργυρόκαστρου.