Μάζεψαν ακτινίδια από ξένο αγρόκτημα

on .

AKTINIDIA

• Για απόπειρα κλοπής κατηγορούνται τρία άτομα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς και έναν συμπατριώτη μας, οι οποίοι είχαν μαζέψει παράνομα 650 κιλά ακτινίδια από αγρόκτημα σε χωριό της Άρτας με σκοπό να τα πάρουν για εμπόριο.

Δεν τα κατάφεραν όμως. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι τους συνέλαβαν και κατέσχεσαν το φορτηγό τους, ενώ τα ακτινίδια αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Έμπαινε σε σπίτια, έκλεβεκαι έτρωγε ό,τι έβρισκε!

• Σειρά διαρρήξεων και κλοπών, που έγιναν σε εξοχικές κατοικίες και καφενείο σε χωριά περιμετρικά του αστικού ιστού της Άρτας εξιχνίασαν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 30 Αυγούστου διέρρηξε συνολικά τέσσερις εξοχικές κατοικίες και ένα καφενείο στα χωριά Βλαχέρνα, Κορφοβούνι και Γρίμποβο Άρτας, ενώ από ένα σπίτι και το καφενείο αφαίρεσε χρηματικό ποσό 150 ευρώ, πακέτα τσιγάρων κι ένα ποδήλατο, το οποίο στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε εγκαταλειμμένο την 1η Σεπτεμβρίου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Εξάλλου, κατά την παραμονή του στα σπίτια που είχε διαρρήξει, ανάλωσε τρόφιμα και ποτά που βρήκε σε αυτά.

Πήραν κοσμήματα από ηλικιωμένη

• Yπόθεση κλοπής που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης εξιχνίασαν οι Αρχές της Άρτας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, η κατηγορούμενη με μία ακόμα συνεργό της προσέγγισαν στο δρόμο ηλικιωμένη γυναίκα και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.

Τρεις συν μία συλλήψεις για κατοχή κάνναβης

• Τρία άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων και σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή ναρκωτικών, στο πλαίσιο περιπολιών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, διότι κατά τους αστυνομικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ακατέργαστη κάνναβη. Κατασχέθηκαν συνολικά 14,1 γραμμάρια κάνναβης. Επίσης, στην Άρτα συνελήφθη ένας άνδρας επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 18,53 γραμμαρίων.

Ήταν «λαθραίος» δεν είχε κι άδεια για τη μοτοσικλέτα

• Τον αναγνωριστικό αριθμό πλαισίου της μοτοσικλέτας που οδηγούσε είχε εξαφανίσει αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη στην Άρτα. Εξάλλου, δεν διέθετε άδεια οδήγησης ούτε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή του στη χώρα μας.

Αυτοκίνητο έγινε στάχτη στην Ιόνια

• Στάχτη έγινε ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην Ιόνια Οδό. Το όχημα έπιασε φωτιά στο 131ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου κι ενώ ήταν σε κίνηση. Ο οδηγός του κι ένας επιβάτης πρόλαβαν να βγουν και στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς. Στο σημείο του συμβάντος έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία προκειμένου να αποφευχθεί διακοπή της κυκλοφορίας.