Άγνωστο ακόμη το χρονοδιάγραμμα για τις νέες φυλακές στα Γιάννενα

on .

oikonomou

• Την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κατασκευή νέων φυλακών στην Π.Ε. Ιωαννίνων, στην περιοχή της Κόντσικας, επανέλαβε ο Υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε χθες στην περιοχή μας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην εκδήλωση για την «Ημέρα των Ευεργετών».
Κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις τοπικές αρχές, αλλά εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. Χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς οι πολίτες έχουν «χορτάσει από τα θα» όπως είπε, ο εκ Κονίτσης υφυπουργός αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει με τη Δημοτική Αρχή πάνω στο ζήτημα, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει συναίνεση από την τοπική κοινωνία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα το έργο.
Μάλιστα ο υφυπουργός επισκέφθηκε και την έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο σωφρονιστικό κατάστημα και η οποία έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ιωαννιτών, ενώ βρέθηκε και στις Φυλακές Σταυρακίου. Σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο καλό επίπεδο ασφάλειας που έχει επιτευχθεί αναφορικά με τον Covid -19.

Στο Δήμαρχο
Ο υφυπουργός επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Τον κ. Οικονόμου συνόδευσαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Κων/νος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κων/νος Δούβαλης και ο Αστυνομικός Δ/ντής Ιωαννίνων Βασ. Μουσελίμης. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο συμμετείχε και η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει στην κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή.

Και αιτήματα…
Στο μεταξύ, όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο έθεσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Ιονίων Νήσων Ιωάννης Παπανδρέου, ο Γεν. Γραμματέας Ματθαίος Μπότσαρης και η ταμίας Ελένη - Λαμπρινή Τσίκα, στη συνάντηση που είχαν στα Γιάννενα με τον Υφυπουργό Λευτ. Οικονόμου.
Μεταξύ άλλων, σε υπόμνημα που υπέβαλλαν ζητούν τη θεσμοθέτηση της εργασίας πέραν του πενθήμερου και για το Πολιτικό Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικού Σώματος, τη θεσμοθέτηση καθηκοντολογιών (περιγραφή θέσεων εργασίας), τη νοσοκομειακή περίθαλψη στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας και για τους πολιτικούς υπαλλήλους, την στελέχωση των Υπηρεσιών της Διοικητικής Υποστήριξης με Πολιτικό Προσωπικό για την καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κ.α.. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε για μια αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία.