Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Διοικητήρια σε Άρτα - Πρέβεζα

on .

PERIFEREIA HPEIROY 2011

• Η κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας, η ανέγερση διοικητηρίων σε Πρέβεζα και Άρτα, η αγορά διατηρητέου κτιρίου για τη στέγαση (επέκταση) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου, είναι ορισμένα από τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας του 2021 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης και αρκετά έργα οδικής ασφάλειας και ειδικά κυκλικοί κόμβοι, ενώ δεν αποφεύχθηκε και η αντιπαράθεση Περιφερειακής Αρχής και Αντιπολίτευσης για επιμέρους θέματα. Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση- απάντηση σε ζητήματα που έθεσαν σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είχαμε 5.5 εκ. ευρώ διαθέσιμα. Βάλαμε από 800.000 χιλιάδες στις τρεις περιφερειακές ενότητες (πλην Ιωαννίνων) και δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό. Ενάμιση εκατομμύριο έχει το Διοικητήριο στην Άρτα για το οποίο θα υπογράψουμε συμβόλαιο. Το ίδιο έχουμε και στην Πρέβεζα για το οποίο κάνουμε τις μελέτες.
»‘Εχουμε το θέμα του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας που θα δώσει 1600 θέσεις εργασίας. Τα 4 εκ. ευρώ που μπαίνουν δεν είναι πολλά, αλλά πρέπει να μπουν για να βρεθούν και άλλοι φορείς που θα συμπληρώσουν τα υπόλοιπα χρήματα για εγκαταστάσεις 25.000 τ.μ..».
Επίσης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να μη χαθεί το ακίνητο στο «Κριθαροπάζαρο» για την Αρχιτεκτονική Σχολή, που ήταν πρόταση του κ. Ζάψα, ανακοίνωσε έναν κατάλογο μελετών που προωθούνται στην Ήπειρο από προτάσεις των ΟΤΑ, απάντησε σε ερωτήσεις για διάφορα άλλα έργα (και αρμοδιότητας άλλων υπουργείων) και κατέληξε ότι όλα γίνονται με αγώνα.
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Καχριμάνης στις τοποθετήσεις του με αφορμή αναφορές του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γ. Ζάψα ότι δεν περιλαμβάνονται πιστώσεις για το Β΄ Κλειστό Γυμναστήριο και το Αγροδιατροφικό Πάρκο Άρτας. Για το μεν Β΄ Κλειστό είπε ότι από εποχής που ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιάννης Ιωαννίδης, δεν υπάρχει πίστωση στον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. για το συγκεκριμένο έργο, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για τον τρόπο που είχε προβάλλει το θέμα προεκλογικά και την κοστολόγηση που ζήτησε και ολοκληρώθηκε μετεκλογικά να ανεβάζει τον προϋπολογισμό του στα 14 περίπου εκ. ευρώ.
Για το Πρότυπο Κέντρο Αγροδιατροφής Άρτας, ο Περιφερειάρχης ήταν σαφής, ότι η Περιφέρεια δεν πρόκειται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση αν δεν υπάρξει σοβαρότητα εκ μέρους εκείνων που ζητούσαν επιτακτικά την ίδρυσή του από τον πρώην Υπουργό Παιδείας, άφησε αιχμές για τον τρόπο που αξιοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα, για να προσθέσει ότι τα Κέντρα Καινοτομίας στην Περιφέρεια προτάθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.