Δυο ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές στα Γιάννενα

on .

KLOPIAMAIA 29 09 2020

• Συμμορία φαίνεται πως είχαν συστήσει δυο ανήλικοι στα Γιάννενα, η δράση των οποίων τελείωσε προχθές με τη σύλληψή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Άμεσης Δράσης. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού, για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν σε περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων από αστυνομικούς και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους, τα παρακάτω αντικείμενα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν: •κατσαβίδι, •διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, •3 κινητά τηλέφωνα, •χρηματικό ποσό 12,15 ευρώ και 2 χαρτονομίσματα των 5.000 δραχμών. Στη συνέχεια προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και συνελήφθησαν, διότι ταυτοποιήθηκε ότι ενέχονται στις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων:
- Διάρρηξη μονοκατοικίας που έγινε προχθές και λίγο πριν τον εντοπισμό τους, από όπου αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο, χρυσαφικά και κοσμήματα, το ποσό των 12,15 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα των 5.000 δραχμών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στο ιδιοκτήτη τους.
- Διάρρηξη οικίας που έγινε προχθές το πρωί, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.
- Δυο απόπειρες διάρρηξης οικιών που έγιναν προχθές το πρωί.
- Διάρρηξη οικίας που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 23-25/09/2020, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
Επιπρόσθετα, στο σπίτι ενός εκ των δύο ανηλίκων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 13 φυσίγγια, τα οποία ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας.