«Στοπ» σε δυο μεταφορείς μεταναστών στο δρόμο Ιωαννίνων – Κακαβιάς

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIKOS

«Φρένο» σε δυο μεταφορές παράτυπων μεταναστών από αλλοδαπούς έβαλαν το Σάββατο οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς.
Πιο συγκεκριμένα, και στις δυο περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας με αυτοκίνητο που οδηγούσαν από έναν αλλοδαπό -άνδρα στη μία περίπτωση και γυναίκα στην άλλη-, που είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, οι δύο παράτυποι μετανάστες κατηγορούνται και για παραβίαση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, χρηματικό ποσό 760 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.
18χρονος διακινητής ναρκωτικών!
Στο άλλο σοβαρό μέτωπο, αυτό των ναρκωτικών, συνελήφθησαν βραδινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων δυο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 18χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε σε πλατεία τη στιγμή που προμήθευε 21χρονο ημεδαπό, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 98,8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Επιπλέον, στην κατοχή του 18χρονου καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε σε εγκαταλελειμμένο υπόγειο κοντά στο σπίτι του, το οποίο χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη ναρκωτικών «καβάντζα», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
- τρεις νάιλον συσκευασίες και ένα πλαστικό κουτί που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (458,8) γραμμαρίων,
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- χρηματικό ποσό 150 ευρώ,
- κινητό τηλέφωνο.
Με στιλέτο
Στα Γιάννενα συνελήφθη ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και ένα στιλέτο.
Εξιχνιάστηκαν κλοπές…
Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για κλοπές που έγιναν σε σπίτια και σε καντίνα στην Πλαταριά και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του κατηγορούμενου στις παρακάτω υποθέσεις:
- σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στην Πλαταριά που έγινε απογευματινές ώρες της 23-07-2020, απ’ όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα και ρολόγια,
- σε διάρρηξη – κλοπή από σπίτι στα Σύβοτα που έγινε βραδινές ώρες της 24/25-07-2020, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη ένδυσης και τρόφιμα,
- σε κλοπή από σπίτι στα Σύβοτα που έγινε απογευματινές ώρες της 25-07-2020, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό, κοσμήματα, τρόφιμα και αναψυκτικά,
- σε διάρρηξη – κλοπή από καντίνα στην επαρχιακή οδό Συβότων – Πέρδικας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τρόφιμα και αφεψήματα.
Με καταδικαστικές αποφάσεις
Στο Ράγιο Θεσπρωτίας συνελήφθη αλλοδαπός, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο κατηγορούμενος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή του στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, συνολικής ποινής φυλάκισης -6- μηνών και χρηματικής ποινής 6.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.