Περισσότερα παιδιά τώρα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

on .

PAIDIKOS STATHMOS 1

• Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 6.000 ευρώ, για το «πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών για την παροχή φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας» αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.
Μετά το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» δημιουργήθηκε ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον ιδιωτικό, αλλά, για πρώτη φορά, και στο δημόσιο τομέα. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου.
Τα εισοδηματικά κριτήρια
Συγκεκριμένα, ενώ έως τώρα στο πρόγραμμα ως ύψιστο οικογενειακό εισόδημα προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.
Αναλυτικά, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:
2 Έως 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά.
2 Έως 39.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία παιδιά.
2 Έως 42.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά και έως 45.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε και άνω.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αλλά δεν έγινε δεκτή.
Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

Web Baner Antigoni