Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο

on .

EMBOLIO

Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο, η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Υφυπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων, που είναι επαρκές νούμερο, προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.
Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.
Σήμερα οι ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό θα κάνουν σήμερα το μεσημέρι (2 μ.μ.) ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου.
Παρέμβαση θα κάνουν επίσης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα, Marianna Trias, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, o καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.
Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα του υπουργείου Υγείας στο facebook.