Το 74% έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας

on .

SUPER MARKET MASKA

• Υπέρ της μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των ερωτώμενων, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της PULSE που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ειδικότερα, το 74% συνολικά δηλώνει ότι έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα της μάσκας, με το 56% να απαντά σίγουρα ναι και το 18% μάλλον ναι. Το 19% του δείγματος συνολικά απαντά ότι δεν έχει πεισθεί για τη μάσκα, με το 9% να δηλώνει μάλλον όχι και 10% να απαντά σίγουρα όχι. Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ δηλώνει το 7%.
Στο μεταξύ, παγιωμένη παραμένει η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων η διαφορά βρίσκεται στο 17,5 %, με τη Ν.Δ. να καταγράφει 41,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ 25 με 2,5 %.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται με 46% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24%, ενώ η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το 26%.
Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ως θετικές ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, ενώ το 34% τις αποτιμά αρνητικά. Μόλις το 10% των πολιτών εκτιμά ότι η Τουρκία έχει ειλικρινή διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 80% θεωρεί ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.
Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, το 43% τα αποτιμά θετικά, το 30% αρνητικά, ενώ το 27% είτε δεν τα γνωρίζει είτε δεν απαντά.