Προβλήματα στη Μηλιά Μετσόβου από τις «αδέσποτες» αγελάδες!

on .

AGELADES

• «Οι κτηνοτρόφοι στον… καφενέ την ώρα που τα κοπάδια αφανίζουν καλλιέργειες», ήταν ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του «Π.Λ.» δυο χρόνια πριν (19 Σεπτεμβρίου 2018), με αφορμή αναφορά κατοίκων της Μηλιάς προς το Δήμο Μετσόβου, το Αστυνομικό Τμήμα και την αρμόδια Διεύθυνση Δασαρχείου, με την οποία ζητούσαν άμεση λήψη μέτρων προστασίας από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν οι «αδέσποτες» αγελάδες που κυκλοφορούν στο χωριό χωρίς καμία επιτήρηση.
Κι όμως, πέρασαν δυο χρόνια (!) και οι κάτοικοι ακόμη ταλαιπωρούνται από τα ανεπιτήρητα ζώα, φαινόμενο βεβαίως που επικρατεί σε πολλά χωριά της Ηπείρου, απειλώντας ακόμη και ανθρώπινες ζωές αφού υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Έτσι πρόσφατα με νέα αίτησή τους (την κοινοποίησαν χθες και στον «Π.Λ.») οι κάτοικοι της Μηλιάς επαναφέρουν το θέμα της εμφάνισης των αγελάδων μέσα σε ιδιωτικές περιουσίες (κήπους, κτήματα, αυλές, σπίτια), απαιτώντας άμεση παρέμβαση από το δημοτικό συμβούλιο, την Αστυνομία και το Δασαρχείο, ζητώντας την απομάκρυνση των ζώων από το χωριό.
Οι αγελάδες που κυκλοφορούν αδέσποτες στο χωριό έχουν προκαλέσει πολλές καταστροφές, οι κάτοικοι επανειλημμένα έχουν θέση το θέμα, όμως απ’ ότι φαίνεται δεν συγκινείται κανείς!
Ποια η θέση του Δήμου Μετσόβου για το σοβαρό αυτό ζήτημα;
Στην πρώτη αναφορά τους οι κάτοικοι ζητούσαν από τον Δήμο το αυτονόητο να λάβει μέτρα εναντίον όλων όσων αφήνουν ελεύθερες τις αγελάδες. Αλλά και από το Δασαρχείο, την Αστυνομία και το Αγρονομείο να περιπολούν και να υποβάλλουν μηνύσεις ή να εφαρμόσουν σε βάρους των υπευθύνων τα νόμιμα. Επαναφέρουν για μια ακόμη φορά το θέμα και περιμένουν από τους αρμόδιους λύση…
**
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων έφερε στη Βουλή και ο βουλευτής Άρτας Χρ. Γκόκας, επισημαίνοντας τους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο, τις καταστροφές σε καλλιέργειες, αλλά και τις φθορές στις περιουσίες πολιτών.