Απόπειρα βιασμού 35χρονης από αλλοδαπό στη Δομή Κατσικά!

on .

PERIPOLIKO

• Στη σύλληψη ενός Αφγανού που διαμένει στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Κατσικά προέβη προχθές βράδυ η Ασφάλεια Ιωαννίνων, καθώς κατηγορείται ότι επιχείρησε να βιάσει μια 35χρονη από το Ιράν.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος Αφγανός που ήταν ιδιαίτερα θρασύς, επιτέθηκε με μαχαίρι κατά της γυναίκας στην είσοδο του καταυλισμού με σκοπό να τη βιάσει. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τρέχουν άλλοι φιλοξενούμενοι στη Δομή και να υποχρεώσουν το δράστη να εγκαταλείψει τα σχέδιά του. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία γρήγορα εντόπισε τον δράστη, τον συνέλαβε και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και δώδεκα ναρκωτικά χάπια, που διευρύνουν το κατηγορητήριο, καθώς εκτός της απόπειρας βιασμού, κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη, για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αγορές με κλεμμένη κάρτα
Χρειάστηκαν σχεδόν τρεις μήνες για να εξιχνιάσει η Ασφάλεια Ιωαννίνων τον δράστη που όχι μόνο έκλεψε το πορτοφόλι από Έλληνα πολίτη στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και έσπευσε να κάνει «ανέπαφες» αγορές με την τραπεζική κάρτα που βρήκε στο πορτοφόλι μαζί με 200 ευρώ μετρητά. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε έξι ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα, συνολικής αξίας 130 ευρώ. Δράστης είναι Έλληνας, ο οποίος είχε κλέψει το πορτοφόλι από την τσέπη του θύματος, «μέρα μεσημέρι», χωρίς να γίνει αντιληπτός. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη κατ΄ εξακολούθηση.

Αλλοδαπός διαρρήκτης
Ταυτοποίηση δράστη διάρρηξης έγινε και από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας. Πρόκειται για συμβάν που είχε καταγγελθεί τέλος Αυγούστου για χωριό του Δήμου, με τον αλλοδαπό – του οποίου τώρα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία- να εισήλθε σε μονοκατοικία παραβιάζοντας την πόρτα της, την ερεύνησε, αλλά έφυγε άπραγος. Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα σταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Έκλεψαν σούπερ μάρκετ
Στην Άρτα, ένα ζευγάρι συνελήφθη για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ. Οι δύο κατηγορούμενοι μπήκαν στο κατάστημα, έκλεψαν διάφορα είδη τα οποία έκρυψαν σε γυναικεία τσάντα.
Έγιναν όμως αντιληπτοί από υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία με τους αστυνομικούς να βρίσκουν τα κλεμμένα είδη στην τσάντα, τα οποία και απέδωσαν στον υπεύθυνο του καταστήματος. Το ζευγάρι συνελήφθη και οδηγείται στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της κλοπής.