Δώδεκα νέα σημεία Wi-Fi στα Γιάννενα

on .

WIFI FREE

• Ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποιώντας την χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU ολοκλήρωσε την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.
Τα 12 επιπλέον σημεία πρόσβασης και ενίσχυσης του ασύρματου δικτύου του Δήμου εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένα σημεία δημοτικών και δημόσιων κτιρίων που παρέχουν άμεση πρόσβαση (καλώδιο 1GB) σε ενεργό στοιχείο των οπτικών ινών του μητροπολιτικού δικτύου του Δήμου (MAN).
Τα νέα σημεία είναι: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Δημαρχείο, Δημοτικό Κατάστημα Ανατολής, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ιτς Καλέ, Κεντρικό ΚΕΠ, Κτίριο Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Πνευματικό Κέντρο – Είσοδος, Πνευματικό Κέντρο – Σκηνή.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τα νέα συστήματα υποστηρίζουν συχνότητες πρόσβασης συσκευών τόσο στα 2.4GHz όσο και στα 5GHz ταυτόχρονα και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται ολιστικά και κεντρικά σε πλατφόρμα νέφους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου οι προδιαγραφές υλοποίησης του έργου WiFi4EU προσθέτουν στο υπάρχον δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών επιπλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών όσον αφορά την αξιοπιστία και την ταχύτητα.
Διαδικασία σύνδεσης
Βήμα 1ο – Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου:
Εφόσον είστε εντός της εμβέλειας των παραπάνω Hotspots, πραγματοποιήστε αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων από τη συσκευή σας και επιλέξετε το SSID με όνομα «Wifi4EU».
Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU:
Στην συνέχεια ανοίγει αυτόματα ο φυλλομετρητής (web browser) της συσκευής μας και εμφανίζεται το λογότυπο του Wifi4EU. Πατάτε το κουμπί Σύνδεση-LOGIN, χωρίς να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης.