Έως 29 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά οι εγγραφές των πρωτοετών στα ΑΕΙ

on .

AMFITHEATRO FOITHTRIA

• Ξεκίνησε χθες η εγγραφή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, ενώ θα διαρκέσει έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.
Φέτος υπάρχει η δυνατότητα η εγγραφή των επιτυχόντων να γίνει συνολικά ηλεκτρονικά μέσω πιστοποίησης του αριθμού κινητού τηλεφώνου τους που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πληροφοριακού Συστήματος των Ηλεκτρονικών Εγγραφών του υπουργείου Παιδείας.
Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.