Επιχειρούν να «μπλοκάρουν» το νόμο «λύτρωση» για τους δασικούς χάρτες

on .

XORAFIA DASIKOI XARTES

Η εφαρμογή του νόμου για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που δίνει λύσεις σε ζητήματα που είχαν προκύψει κυρίως με τους δασικούς χάρτες που είχαν θέσει υπό «ομηρία» πλήθος ιδιοκτητών αγροτεμαχίων και οδηγούσαν σε απώλεια χιλιάδες στρέμματα που μπορούν να καλλιεργηθούν στην Ήπειρο, επιχειρείται να «μπλοκαριστεί» από συνδικαλιστές των δασολόγων και άλλες «επιστημονικές» ομάδες.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του Νόμου, γεγονός που προκάλεσε την οξύτατη αντίδρασή του, χαρακτηρίζοντας «απρεπέστατη» την πράξη τους.
«Θεωρώ -είπε ο κ. Καχριμάνης- ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν στην Ελλάδα, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν κάτι άλλο εξυπηρετούν, εκτός της αλήθειας και των ανθρώπων του μόχθου και το τι υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας. Δεν μπορεί ένας νόμος ο οποίος περιλαμβάνει κληροτεμάχια που δόθηκαν σε ακτήμονες, αναδασμούς που γίνονται σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν προ του 1975 σε ακτήμονες αγρότες, στους αμπελώνες που έχουμε στην περιοχή και σε πολλές εκτάσεις που πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν αγοράσει με αίμα, είτε σε Θεσσαλία, είτε σε Αιτωλοακαρνανία αυτές να θεωρούνται ότι κατά τεκμήριο ανήκουν στο Δημόσιο».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «άνθρωποι που πιθανόν να έπρεπε να απολογηθούν για αυτά που συνέβησαν στην Αττική ή στην Εύβοια, γιατί κάθονται και κρύβονται πίσω από ένα νόμο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα για κάποιες επεμβάσεις, θέλουν να γκρεμίσουν και κάτι που πάει να χτιστεί που χρειάζεται για να ξανανθίσει η Ήπειρος από τους ανθρώπους που επιστρέφουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Λέω έλεος».
Τέλος ανάφερε πως το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, αν χρειαστεί θα το επαναφέρει και σημείωσε πως τόσο η Ένωση, όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου θα παραστούν και θα υπερασπιστούν το νόμο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα της Ηπείρου.