Εγκρίθηκε η κατασκευή Κέντρων Πολιτικής Προστασίας στις 13 Περιφέρειες της χώρας

on .

politiki prostasia
• Εγκρίθηκε χθες το έργο της κατασκευής των 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.), μέσω ΣΔΙΤ. 
Στο πλαίσιό του, θα δημιουργηθούν νέες υπερσύγχρονες υποδομές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και συμβάντων έκτακτης ανάγκης.
Το «πράσινο φως» έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή (ΔΕΣΔΙΤ), στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης κι ο γενικός γραμματέας ΣΔΙΤ Ο. Καβαλάκης. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Τ. Κατσίπος κι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θ. Γιάνναρης. 
Το έργο, προϋπολογισμού 131,5 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην εποπτευόμενη από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η οποία εργάζεται ήδη εντατικά ώστε τα 13 Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. να είναι έτοιμα για χρήση το συντομότερο δυνατόν.
Είχε προηγηθεί η παράδοση εντός 75 ημερών του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι.