Εντός του φθινοπώρου η πρόταση για ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO 14 9 20

• Την υποδειγματική συμπεριφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονιών και μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξήρε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ χθες το απόγευμα κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «οι σειρήνες του ανορθολογισμού δεν θα βρουν χώρο στην πόλη μας».

Σχετικά με το 28ο Νηπιαγωγείο σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών που εγγράφηκε ξεπερνούσε τις δυνατότητες του σχολικού συγκροτήματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε τον Ιούλιο την απόφαση για την αγορά και την τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχείς ρυθμούς και μέσα στις επόμενες μέρες η αίθουσα θα έχει τοποθετηθεί στο συγκρότημα.

Για την πλατεία
Με αφορμή πρόταση που είχε κατατεθεί προ ολίγων ημερών από την παράταξη της Τ. Καλογιάννη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ο Μ. Ελισάφ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή, όπως είπε, θα έχει συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα καταθέσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός του φθινοπώρου. Δύο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν, σχετίζονται με την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αλλά και με την αδυναμία παρέμβασης στο τμήμα της πλατείας έξωθεν από την Περιφέρεια το οποίο είναι κατασκευασμένο με κοινοτικούς πόρους.

Για τις αθλητικές υποδομές
Όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος πρέπει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την παραχώρηση της έκτασης του Νέου Κλειστού στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Σχετικά με την πιθανότητα νέου αθλητικού πυρήνα στην περιοχή υπογράμμισε πως η κατασκευή Κλειστού στο Βοτανικό έχει αποκλειστεί από τα αρμόδια υπουργεία λόγω του υψηλού κόστους. Σημείωσε ότι υπάρχει η δέσμευση του Υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη προς τον Περιφερειάρχη για παραχώρηση του κλειστού από το Ελληνικό. «Πρέπει να συνεννοούμαστε πρώτα εμείς μεταξύ μας για να κάνουμε το καλύτερο. Πρέπει να δούμε αν πράγματι υπάρχει η βούληση για παραχώρηση Κλειστού από το Ελληνικό και όταν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα παραχωρηθεί μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο χώρο. Πρέπει να έχουμε μία ενιαία στάση για να πετύχουμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος.
***
Ο Μ. Ελισάφ έκανε ακόμη γνωστό ότι μετά από εκτενείς συζητήσεις του αντιδημάρχου Φ. Βάββα οριστικοποιείται το δεύτερο πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της πόλης το οποίο θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.