Με λαμπρές σπουδές και πλούσια εμπειρία η Βιβή Μπέζα επ. Καθηγήτρια Χημείας

on .

mpeza

• Μια ακόμη Θεσπρωτή προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Βιβή Μπέζα εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο τη «Χημεία- Βιοχημεία Αγροτικών και Υδάτινων Οικοσυστημάτων» στο Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έχει έδρα στην Άρτα.
Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Αθήνα), η Βιβή συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο Πανεπιστήμιο παίρνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Χημική Ωκεανογραφία και ξεκίνησε να εργάζεται σαν επιστημονικός συνεργάτης στο νεοσύστατο τότε Τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας- Ιχθυοκομίας του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα. Η κατάργηση του Τμήματος την οδήγησε στο αντίστοιχο Τμήμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου όπου και παρέμεινε για τρία χρόνια, ενώ στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση της Καθηγήτριας Εφαρμογών στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με αντικείμενο τη διδασκαλία Χημείας και Βιοχημείας.
Το 2010 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ με την κατάργηση του ΤΕΙ Ηπείρου το 2018 και την ενσωμάτωσή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνέχισε στη Σχολή, πλέον, Γεωπονίας του Πανεπιστημίου σαν Λέκτορας Εφαρμογών. Με σειρά από εργασίες, δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια η Βιβή Μπέζα έχει εξειδικευτεί στην προστασία και τον έλεγχο των επιφανειακών υδάτων, την αειφορία και τη χημεία της θάλασσας.
***
Άνθρωπος χαμηλών τόνων και αφοσιωμένη στην επιστήμη της, αδελφή του πρώην υπουργού και βουλευτή Αντώνη Μπέζα και κόρη του αείμνηστου δικηγόρου και συγγραφέα Εμμανουήλ Μπέζα, η Βιβή ήταν πάντα διακριτική στην επιστημονική και δημόσια παρουσία της.
Ο «Πρωινός Λόγος», που με την οικογένεια Μπέζα συνδέεται με πολύχρονη στενή φιλία, την συγχαίρει θερμά και της εύχεται πάντα επιτυχίες και καλή συνέχεια στην ήδη λαμπρή ακαδημαϊκή της καριέρα.

Β.Κ.