Δύο… συν ένα κρούσματα το διήμερο στα Γιάννενα!

on .

KORONOIOS TEST 2

• Δύο ακόμη κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, σε σύνολο 207 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, το ένα συνδέεται με γνωστή συρροή, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 13.240, εκ των οποίων 55.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό είναι τρεις, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 305.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 54 (77.8% άνδρες), πράγμα που σημαίνει ότι σημειώθηκε αύξηση και αυτό είναι ένα ανησυχητικό στοιχείο!
Όσον αφορά στο περασμένο Σάββατο, σε σύνολο 279 κρουσμάτων, η γεωγραφική κατανομή έδειξε ένα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση.
Σφράγισαν μαγαζιά
Συνεχίζονται και στην Ήπειρο οι έλεγχοι για μη χρήση μάσκας, απ’ τους οποίους το τελευταίο διήμερο βεβαιώθηκαν συνολικά 13 πρόστιμα των 150 ευρώ έκαστο. Στο μεταξύ, δύο καταστήματα του κλάδου της εστίασης σφραγίστηκαν στα Γιάννενα από τις Αρχές για μη τήρηση των μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, στα δύο μαγαζιά βρέθηκαν υπεράριθμοι πελάτες και τα έκλεισαν για 15 ημέρες, ενώ τους βεβαιώθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα.
«Πιο δυνατό το ΕΣΥ…»
Στο μεταξύ, πιο δυνατό χαρακτήρισε το ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσελήφθησαν 6.818 πρόσθετοι γιατροί και νοσηλευτές, ενώ πρόσθεσε πως θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις αλλά και θα δημιουργηθούν πολλές νέες κλίνες εντατικής. «Η δέσμευσή μου ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 μόνιμες εντατικές ισχύει», όπως διαβεβαίωσε. Συνολικά, τόνισε, ότι δεν βλέπει πιο αποδυναμωμένο το Σύστημα Υγείας αλλά πιο δυνατό. «Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ότι ήμασταν και με ένα ΕΣΥ που στα δύσκολα στάθηκε στο ύψος του», είπε χαρακτηριστικά.