Δύο πυρκαγιές χθες σε Αμφιθέα - Λογγάδες

on .

PYRKAGIA 13 9 2020

• Δύο φωτιές ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στην Αμφιθέα και τους Λογγάδες, σε καλαμιώνες που υπάρχουν στην παραλίμνιο περιοχή, χωρίς ευτυχώς να πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Χάρη στην επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και της Πυροσβεστικής τέθηκαν τελικά υπό έλεγχο κι αυτό παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο Λεκανοπέδιο και ευνοούσαν την επέκτασή του.
Με αφορμή τις δύο πυρκαγιές, στις οποίες ο Δήμος Ιωαννιτών βρέθηκε με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τα μέσα που διαθέτει, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες και αέρας, ευνοούν κάθε εστία φωτιάς και μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις.
Απευθύνει δε θερμές ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και κυρίως στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στα δύο μέτωπα κι έμειναν σε επιφυλακή και στη συνέχεια.
Ο Δήμος καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «η προσοχή όλων πρέπει να είναι αυξημένη. Οι εξωτερικές εργασίες με την χρήση φωτιάς θα πρέπει να αποφεύγονται ενώ τονίζει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για την καύση ξερών χόρτων».