Περίπατος γνωριμίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξηροβουνίου Αράχθου Άρτας

on .

hmerida

• Περίπατο γνωριμίας διοργανώνει ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ξηροβουνίου Αράχθου Άρτας την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 π.μ.
Πρόκειται για μια ήπια κυκλική πεζοπορική διαδρομή από τα Πλατάνια Πιστιανών (Εκκίνηση Δημοτικό Σχολείο), Μουστέτσια (πηγή), Αγ. Κωνσταντίνος, Νίστακος (πηγή), Καλλιθέα Πιστιανών, Αγ. Παρασκευή, Αγ. Ιωάννης, Περδικάρι Ροδαυγής, πάρκινγκ Ροδαυγής κι επιστροφή από τον νομαρχιακό δρόμο στα Πλατάνια Πιστιανών, μήκους περίπου 7 χλμ., με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, μέσα στα δασιά πλατάνια και τις αιωνόβιες καστανιές.
Εκτός από τις μυρωδιές της φύσης, που αναδύουν τα αρωματικά βότανα της περιοχής, οι περιπατητές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την απαράμιλλη θέα επτά βουνών κατά μήκος της διαδρομής: Ξηροβούνι, Γκιλμπερίνα, Λάκμος, Τζουμέρκα, Άγραφα, Χελώνα και Ακαρνανικά όρη, καθώς και τα φιόρδ της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου και τον Αμβρακικό κόλπο από το λόφο του Αγ. Ιωάννη. Ταυτόχρονα, θα μπορέσουν να επισκεφθούν ναούς της περιοχής – διατηρητέα μνημεία, του 17ου και 18ου αιώνα.
-Για δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Κολιομάρο στο τηλέφωνο 6972078452 ή στο email του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
* Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη και υπευθυνότητα - Οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται.