Υπό εξέταση η υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια

on .

xaki

• «Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για τη στρατιωτική θητεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών».
Παράλληλα εξήγησε πως «στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσυλλέκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά τον στρατό. Πιστεύω ότι εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα». Μάλιστα, μίλησε για ψηφιακές δεξιότητες και πιστοποιημένες δεξιότητες ώστε «να μην αισθάνονται οι στρατεύσιμοι ότι είναι χαμένος χρόνος και παράλληλα να είναι χρήσιμοι στην πατρίδα».
Για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 ο Πρωθυπουργός είπε πως «διευκολύνει πάρα πολύ τον προγραμματισμό των ενόπλων δυνάμεων», προσθέτοντας πως «δημιουργεί καθεστώς ισότητας για όλους. Μπαίνουν όλοι στην ίδια ηλικία και αν κάποιος έχει περάσει στο πανεπιστήμιο, όπως γίνεται σε Κύπρο και Ισραήλ, θα μεταθέσει την είσοδό του για ένα χρόνο και θα υπηρετήσει τη θητεία του στα 18». «Θέλω να πειστώ ότι είναι κάτι που θα έχει κάποια προστιθέμενη αξία» κατέληξε.