Να ενισχυθεί ο κλάδος των τουριστικών μεταφορών

on .

kefala

• Με κλάδους και επαγγελματίες που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού και τα παρατεταμένα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού, συνομιλεί η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα καταγράφοντας τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι επαγγελματίες των τουριστικών μεταφορών, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η ενίσχυσή τους. Με επιστολή της στον Υφυπουργό Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη η κ. Κεφάλα ζητάει την στήριξη του κλάδου με οικονομική ενίσχυση που, όπως τονίζει, θα δώσει μία ανάσα στους επαγγελματίες τουριστικών μεταφορών, καθώς η ζημία που υπέστησαν είναι σημαντική. Από πλευράς του Υπουργείου το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Συνάντηση για τα σχολ. γυμναστήρια
Συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών κ. Γιάνναρη, τον Γεν. Δ/ντή κ. Κυριαζόπουλο και τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Βρυώνη είχε η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα.
Μετά την προηγηθείσα αυτοψία στα κατά τόπους σχολικά γυμναστήρια της πόλεως από κλιμάκιο μηχανικών, εκπονείται μελέτη για τις επιβαλλόμενες εργασίες αποκατάστασης και επισκευής των εν λόγω σχολικών αθλητικών χώρων.
Το χρονοδιάγραμμα των Κτιριακών Υποδομών προβλέπει δημοπράτηση του έργου τον ερχόμενο Νοέμβριο και έναρξη εργασιών την Άνοιξη του επόμενου έτους.
Επιπλέον, στην ίδια συνάντηση τέθηκε το θέμα της κατασκευής νέου Δημοτικού σχολείου στο Δ.Δ. Κατσικάς, διαδικασία η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.