Ποιος είχε βάλει… κοριούς στα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΙ;

on .

DEYAI SHMA PORTA 6 11 19

• Σαν να μην έφταναν τα ανοιχτά «μέτωπα» με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ήρθε να προστεθεί στην ατζέντα των προς επίλυση θεμάτων και μία περίεργη υπόθεση υποκλοπών στα τηλέφωνά της!
Η ανακάλυψη του «κοριού» έγινε πολύ πρόσφατα και ήδη η επιχείρηση έχει προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για την εξιχνίαση του… μυστηρίου και την αποκάλυψη των δραστών. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα συζητηθεί πολύ το επόμενο διάστημα, καθώς φαίνεται πως έχει διάφορες προεκτάσεις.

Άκουγαν τα πάντα!
Για ένα θέμα διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανακάλυψη την οποία έκανε ο υπεύθυνος για τη συντήρηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων της ΔΕΥΑΙ Δημήτριος Τόλης αρχές του περασμένου μήνα.
Όπως διαπίστωσε με έκπληξη, όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες που γίνονταν στην επιχείρηση, εισερχόμενες, εξερχόμενες αλλά και εσωτερικές, καταγράφονταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του τηλεφωνικού κέντρου χωρίς αυτό να είναι εν γνώσει ούτε του Γενικού Διευθυντή, ούτε του Προέδρου ούτε κάποιου άλλου υπεύθυνου στη ΔΕΥΑΙ!
Μάλιστα, διαπιστώθηκε επιπλέον, πως υπήρχε η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα ηχητικά αρχεία χωρίς να ξέρει κανείς ποιοι, πότε και για ποιο σκοπό έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας, όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Προς διερεύνηση…
Ο Πρόεδρος της επιχείρησης ενημέρωσε το Δ.Σ. πως, δεδομένου ότι οποιαδήποτε καταγραφή και χρήση περιεχομένου συνομιλίας χωρίς τη συγκατάθεση του καταγραφόμενου συνιστά ποινικό αδίκημα, απευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και έδωσε εντολή στη δικηγόρο Ιωαννίνων Αικατερίνη Καλογήρου να συντάξει αυθημερόν αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας ή οποιουδήποτε άλλου αδικήματος προκύψει ότι διαπράχθηκε.
Μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.», ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε πως ο τεχνικός της ΔΕΥΑΙ έκοψε άμεσα κάθε καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας και κάθε εξωτερική πρόσβαση στο τηλεφωνικό της κέντρο, ενώ έχει ήδη απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ερευνήσει για τυχόν «ίχνη» στο όλο σύστημα ώστε να ανακαλύψει ποιος είναι ο υπεύθυνος της υποκλοπής, ο οποίος έμπαινε στον υπολογιστή της ΔΕΥΑΙ και άκουγε όλα όσα συζητούνταν τηλεφωνικώς από στελέχη και υπαλλήλους της. «Πρόκειται για ένα σοβαρό αδίκημα, για μία υπόθεση που πρέπει να διαλευκανθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ