Η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να μιμηθεί την Κεντρική Μακεδονία

on .

periferia hpeiros

• Πρόταση προς την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου να προετοιμάσει ένα πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου αντίστοιχο με αυτό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τα αδιάθετα χρήματα από τα δύσκαμπτα ταμεία ΕΚΠΑ και ΕΚΤ, καταθέτει η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου «Ορίζοντες Ηπείρου».
«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό που αμφισβητούσε και χλεύαζε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου -όταν εμείς προτείναμε την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της πανδημίας- το έκανε πράξη ο συνάδελφός του Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας», τονίζει η παράταξη.
Κάνει δε αναφορά στην προκήρυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» που βρίσκεται αυτές τις μέρες στον «αέρα», στο πλαίσιο του Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία 2014-2020. Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή επιχορήγησης και η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης ήτοι από 5.000 κατ’ ελάχιστο έως του ποσού των 50.000 ευρώ (μέγιστο) ως επιχορήγηση.