Ψηφιακή διευκόλυνση για την κατάθεση του «πόθεν έσχες» ζητά η ΕΑΥΝΙ

on .

 DIADIKTYO KORONOIOS

• Επιστολή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη με κοινοποίηση στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Αν. Κωνσταντινίδης και ο Γ. Γραμματέας Κων/νος Κίτσιος) ζητώντας διευκόλυνση, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, για την κατάθεση του «πόθεν έσχες», προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της «η Ελληνική κυβέρνηση, πολύ νωρίς, ένα από τα μέτρα που έθεσε σε ισχύ ήταν η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες ,όπου αυτό ήταν εφικτό, με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών». Και σε άλλο σημείο προσθέτει: «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (από 1/9 έως 30/11/2020) περίπου 60.000 Αστυνομικοί αλλά και άλλοι δημόσιοι δπάλληλοι θα πρέπει να καταθέσουν την δήλωση Πόθεν Έσχες.
Προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική επίσκεψη εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων στις τράπεζες, με ότι αυτό συνεπάγεται την δεδομένη χρονική περίοδο για την δημόσια υγεία, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να φροντίσουν έτσι ώστε ψηφιακά και με την χρήση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση του υπολοίπου των τραπεζικών τους λογαριασμών εξ αποστάσεων και με ασφάλεια».