Έγιναν πολλά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν…

on .

giannena twra
• Τον δικό της απολογισμό για τη συμμετοχή της στη σύμπραξη των τριών παρατάξεων που ασκούν τη Διοίκηση στο Δήμο Ιωαννιτών τον τελευταίο χρόνο, κάνει με χθεσινή της ανακοίνωση η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», η οποία εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον επικεφαλής της Άρη Μπαρτζώκα και τον Δημήτρη Πάνου.  
 «Μέσα σ’ αυτόν το χρόνο πολλά έγιναν, πολλά ειπώθηκαν και πολλά μένουν ακόμη να γίνουν, ώστε η πόλη, ο Δήμος Ιωαννιτών, να αλλάξει σελίδα και να εξελιχθεί σε έναν πραγματικά σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο», αναφέρει η παράταξη η οποία επισημαίνει πως η εξάπλωση της πανδημίας covid-19 άλλαξε άρδην την καθημερινότητα, τις προτεραιότητες και τα σχέδια. 
 «Το θετικό βέβαια – αναφέρει στη συνέχεια η παράταξη- είναι πως η Δημοτική Αρχή και ο ΟΚΠΑΠΑ με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Πάνου βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, προσφέροντας πολύτιμο κοινωνικό έργο στις ευάλωτες ομάδες των συνδημοτών μας».
Στα θετικά του πρώτου χρόνου θητείας της Δημοτικής Αρχής, καταγράφει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την έναρξη των διαδικασιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, για να προσθέσει: 
 «Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής γίνονται εντατικές προσπάθειες αφενός για να διευθετηθούν χρόνια και λιμνάζοντα προβλήματα, αφετέρου δε να ξεπεραστούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και οι αστάθμητοι παράγοντες που καθυστερούν την όποια προσπάθεια παραγωγής έργου, όπως με την αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού». 
 Αναφερόμενη  στην ανάληψη από τον επικεφαλής της Άρη Μπαρτζάκα της προεδρίας της ΔΕΥΑΙ, σημειώνει ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά «παρόλα αυτά αφενός προσφέρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση αφετέρου εργάζεται για τον περιορισμό της κατασπατάλησης οικονομικών πόρων».
Τέλος υποστηρίζει ότι «θα μπορούσε η πόλη να έχει σήμερα μια καλύτερη εικόνα, να έχει λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας και να έχουν ευπρεπιστεί οι κοινόχρηστοι χώροι. Αισιοδοξούμε πως στο άμεσο προσεχές διάστημα οι θλιβερές εικόνες με τους κάδους γεμάτους απορρίμματα θα αποτελούν παρελθόν, προσφέροντας στους δημότες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και το σεβασμό που τους αξίζει».