Σε απόγνωση 400 απόφοιτοι του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών!

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON
• Σε απόγνωση βρίσκονται οι περίπου 400 απόφοιτοι παλαιότερων ετών του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και που ακόμη η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους είναι στον αέρα!
Σε υπόμνημά τους προς την πρυτανεία και το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπ. Ιωαννίνων, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών και το Υπ. Παιδείας εκφράζουν την αγανάκτησή τους – κάνοντας λόγο για εμπαιγμό - γιατί καλούνται να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για να εισαχθούν στην Σχολή από την οποία αποφοίτησαν επειδή δεν είναι σε «ισχύ» ο τίτλος σπουδών τους!
Το πρόβλημα με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αφορά εισαχθέντες (αποφοίτους) από το 2000 ως το 2006, οι οποίοι όπως αναφέρουν εξετάστηκαν επιτυχώς σε 74 μαθήματα για να αποκτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο σπουδών, σύμφωνα πάντα με τον οδηγό της χρονολογίας εισαγωγής τους (2002).
Το μπέρδεμα ξεκινά με την μετονομασία του Τμήματος Επιστημών της Τέχνης σε Τμήμα Πλαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης που αν και δεν υπήρξε μεταβολή της αποστολής και του γνωστικού αντικειμένου του, τελικά όπως διαφάνηκε δεν υπήρξε μέριμνα για τους παλαιότερους εισαχθέντες. 
Εμπαιγμός…
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι παλαιοί απόφοιτοι του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών ταυτόχρονα με τις αλλαγές στο δικό τους τμήμα, έγινε μια σειρά αλλαγών και σε άλλα τμήματα, δύο εκ των οποίων έχουν κι αυτά την έδρα τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο  λόγος για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, που μετονομάστηκαν σε Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών χωρίς μεταβολή του γνωστικού τους αντικειμένου και κυρίως με τα πτυχία τους να είναι απολύτως ισότιμα ως προς όλες τις συνέπειες με τα πτυχία που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν.
«Είναι κατάφωρη αδικία εις βάρος μας, ενώ όλα τα υπόλοιπα τμήματα σε παρόμοια κατάσταση με το δικό μας, να έχουν γνωμοδοτήσει και να έχουν προστατέψει και καλύψει τα επαγγελματικά δικαιώματα των παλαιών αποφοίτους τους, εμάς να μας εμπαίζουν μέχρι και σήμερα με τον χειρότερο τρόπο», τονίζουν, μεταξύ άλλων,  στο υπόμνημά τους.
Καταλήγοντας οι απόφοιτοι απαιτούν την άμεση αντικατάσταση του τίτλου σπουδών με αυτόν της Εικαστικών Τεχνών κι Επιστημών της Τέχνης χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις, αλλά με αυτόματη εισαγωγή τους στο τελευταίο έτος της σχολής.